Elkészítése
Tészta előkészítése:
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat habroló formákra tekerjük, kissé átfedve egymást, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
A formára tekert tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben 200 °C-on sütjük (kb. 12-15 perc). Miután megsültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd óvatosan eltávolítjuk a formákról.
Hab elkészítése:
Egy tűzálló tálban a tojásfehérjéket a porcukorral és a vaníliás cukorral gőz fölött sűrű, fényes habbá verjük. Fontos, hogy folyamatosan keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, és a hab stabil lesz.
Töltés:
A habot habzsákba tesszük, majd megtöltjük vele a kihűlt rolókat. A tetejét porcukorral megszórjuk.
Tálalás:
A habrolókat azonnal tálalhatjuk, vagy légmentesen záródó dobozban tárolva néhány órán át frissen tarthatjuk.
