Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habroló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Tészta előkészítése:

A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat habroló formákra tekerjük, kissé átfedve egymást, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

A formára tekert tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben 200 °C-on sütjük (kb. 12-15 perc). Miután megsültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd óvatosan eltávolítjuk a formákról.

Hab elkészítése:

Egy tűzálló tálban a tojásfehérjéket a porcukorral és a vaníliás cukorral gőz fölött sűrű, fényes habbá verjük. Fontos, hogy folyamatosan keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, és a hab stabil lesz.

Töltés:

A habot habzsákba tesszük, majd megtöltjük vele a kihűlt rolókat. A tetejét porcukorral megszórjuk.

Tálalás:

A habrolókat azonnal tálalhatjuk, vagy légmentesen záródó dobozban tárolva néhány órán át frissen tarthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habrolo-3/