Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Habsapkás meggyes rizskoch egy klasszikus, könnyed desszert, amelyben a tejben főtt rizs, a meggy frissessége és a sült tojáshab találkozik. A sütemény szaftos belseje és a tetején sült habréteg különlegessé teszi, igazi családi kedvenc lehet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ilcsi konyha
Beküldte: 2013.09.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A rizst a tejben puhára főzzük, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a vajat vagy margarint, a cukrot, a tojások sárgáját, amelyet előzőleg összekevertünk egy kevés meggylével és néhány csepp rumaromával.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a rizses masszához forgatjuk, de egy kisebb részt félreteszünk a tetejére. A keveréket kivajazott tepsibe simítjuk, majd megszórjuk kimagozott meggybefőttel.

Előmelegített sütőben sütni kezdjük, és a sütési idő felénél rákenjük a félretett tojáshabot. További 15–20 percig sütjük, amíg a teteje szép színt kap. Hűlés után kockákra vágva tálaljuk.

Tipp

A rizskoch ízét gazdagíthatjuk vaníliás cukorral vagy reszelt citromhéjjal. Ha nem szeretnénk, hogy túl édes legyen, érdemes a meggybefőtt levét lecsepegtetni, és csak keveset használni belőle az ízesítéshez.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Ilcsi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is