Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habsapkás meggyes rizskoch recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25-30 dkg rizs
  • 1 liter tej
  • 4-5 db tojás
  • cukor (ízlés szerint )
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • meggybefőtt
  • rumaroma

Elkészítése

A rizst a tejben puhára főzzük, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a vajat vagy margarint, a cukrot, a tojások sárgáját, amelyet előzőleg összekevertünk egy kevés meggylével és néhány csepp rumaromával.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a rizses masszához forgatjuk, de egy kisebb részt félreteszünk a tetejére. A keveréket kivajazott tepsibe simítjuk, majd megszórjuk kimagozott meggybefőttel.

Előmelegített sütőben sütni kezdjük, és a sütési idő felénél rákenjük a félretett tojáshabot. További 15–20 percig sütjük, amíg a teteje szép színt kap. Hűlés után kockákra vágva tálaljuk.

Tipp

A rizskoch ízét gazdagíthatjuk vaníliás cukorral vagy reszelt citromhéjjal. Ha nem szeretnénk, hogy túl édes legyen, érdemes a meggybefőtt levét lecsepegtetni, és csak keveset használni belőle az ízesítéshez.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habsapkas-meggyes-rizskoch/