Hozzávalók:
- 1,5 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 14 dkg vaj
- 4 db tojássárgája
- 28 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 25 dkg csemegeszőlő
A habsipkához:
- 4 db tojásfehérje
- 5 dkg cukor
- 5 dkg porcukor
A szóráshoz:
- 1 evőkanál (5 dkg) kókuszreszelék
Elkészítése:
Langyosítsuk meg a tejet, keverjük ki a vajat a cukorral, majd tegyük hozzá a tojássárgákat, és a langyos tejjel keverjük tovább. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, géppel jól keverjük ki.
A szőlőt tisztítsuk meg. Simítsuk a tésztát egy kivajazott, lisztezett tepsibe – 20×30-as méretűbe, majd rendezzük el rajta a szőlőszemeket. Süssük a süteményt előmelegített sütőben 20 percig 160 fokon.
A tojásfehérjét kemény habbá keverjük a cukorral, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Töltsük a habot egy habzsákba, és nyomjunk kis halmokat az elősütött sütire, majd szórjuk meg porcukorral.
Süssük készre 150 fokon 20 perc alatt, vagy amíg a tojáshab aranybarna nem lesz. Kockára szeletelve kínáljuk.