Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagyományos diós linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg margarin
  • 13 dkg porcukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 mokkáskanál rumaroma
  • csipet só
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg dió (durvára vágva )
  • lekvár (ízlés szerint)

Elkészítése

Összekeverjük kézi mixerrel egy tálban a porcukrot, a tojássárgáját, a puha margarint, a vaníliát, a sót és a sütőport.

Hozzáadjuk a lisztet és kézzel összegyúrjuk a tésztát.

Ezután 20 percig pihentetjük a hűtőben becsomagolva.

Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb 7 mm vastagságúra. Karikákat szaggatunk belőle, minden második karika közepébe egy kis lyukat szaggatunk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és rárakosgatjuk a megformázott tésztát.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztakarikákat lekenjük tojássárgájával, majd megszórjuk az apróra vágott dióval. Az előmelegített sütőben 12 percig sütjük.

Ezután dzsemmel egy telit és egy lyukasat összeragasztunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hagyomanyos-dios-linzer/