Elkészítése
A lisztbe belekeverjük a sót, majd a hájjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejföllel összeállítjuk a tésztát, majd 4 részre vágjuk.
Egyenként 2,5-3 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk. A körökat egyenként 8-8 cikkre vágjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a darált diót, majd citromlével ízesítjük.
A cikkek szélesebb felére teszünk a töltelékből, majd felcsavarjuk kifli formára.
2 nagy tepsit sütőpapírral bélelünk és a kifliket beletesszük. 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Még melegen vaníliás porcukorral meghintjük.
Nem munkaigényes, nagyon omlós, szerintem finomabb, mint a hajtogatott leveles.
Jó étvágyat kívánok hozzá!









