Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hájas, diós kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 30 dkg darált háj
  • 3 tojássárgája
  • 2,5 dl tejföl

A töltelékhez

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítése

A lisztbe belekeverjük a sót, majd a hájjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejföllel összeállítjuk a tésztát, majd 4 részre vágjuk.

Egyenként 2,5-3 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk. A körökat egyenként 8-8 cikkre vágjuk.

A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a darált diót, majd citromlével ízesítjük.

A cikkek szélesebb felére teszünk a töltelékből, majd felcsavarjuk kifli formára.

2 nagy tepsit sütőpapírral bélelünk és a kifliket beletesszük. 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Még melegen vaníliás porcukorral meghintjük.

Nem munkaigényes, nagyon omlós, szerintem finomabb, mint a hajtogatott leveles.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hajas-dios-kifli/