Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hájas-leveles sütemények recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál ecet (10 %-os)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1,5 dl szóda
  • 1,5 dl fehérbor
  • 45 dkg háj (tisztítva, ledarálva)

A töltéshez

  • darált, cukrozott dió
  • szilvalekvár
  • baracklekvár

Elkészítése

A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hideg helyre tesszük.

A megmaradt lisztből és a többi hozzávalóból rétestésztát készítünk.

15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük ( a lisztes hájat egy zsírpapíron nyújtottam ki, egyenlő nagyságúra a tésztával és ráhelyeztem). Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk és négybe hajtjuk.

Hideg helyre tesszük, majd 20 percenként a hajtogatást megismételjük. Háromszor hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer.

Végül 5 mm vastagra nyújtjuk formázás előtt a tésztát. Tetszés szerinti méretűre és formájúra vágjuk és ízlés szerint töltjük.

180 fokon szép pirosra sütjük.

Bármely formájú és ízű süteményt készíthetünk a tésztából.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hajas-leveles-sutemenyek-2/