Elkészítése
A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk, majd hidegre tesszük. A megmaradt lisztből és a többi hozzávalóból elkészítjük a rétestésztát, amit 15 percig pihentetünk. Ezután vékonyra nyújtjuk a tésztát, és a lisztes hájat egyenletesen elkenjük rajta.
Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztát négyszer összehajtjuk, majd hideg helyre tesszük. A hajtogatást 20 percenként háromszor megismételjük, így összesen négyszer hajtjuk össze.
Bármilyen formájú süteményt készíthetünk belőle, legyen az édes vagy sós. Ha édeset készítünk, tölthetjük lekvárral vagy bármilyen krémmel. A megtöltött tésztákat egymás mellé helyezzük a tepsibe, és 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Jó étvágyat!

