Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hájas sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg finomliszt
  • 40 dkg darált háj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 dl fehérbor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • szódavíz

Elkészítése

A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk, majd hidegre tesszük. A megmaradt lisztből és a többi hozzávalóból elkészítjük a rétestésztát, amit 15 percig pihentetünk. Ezután vékonyra nyújtjuk a tésztát, és a lisztes hájat egyenletesen elkenjük rajta.

Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztát négyszer összehajtjuk, majd hideg helyre tesszük. A hajtogatást 20 percenként háromszor megismételjük, így összesen négyszer hajtjuk össze.

Bármilyen formájú süteményt készíthetünk belőle, legyen az édes vagy sós. Ha édeset készítünk, tölthetjük lekvárral vagy bármilyen krémmel. A megtöltött tésztákat egymás mellé helyezzük a tepsibe, és 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hajas-sutemeny/