Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg sertésháj 50 dkg liszt só, kevés rum, kevés ecet 1 tojássárgája Elkészítése: A hideg hájról letisztítjuk a hártyát, majd húsdarálón ledaráljuk, 10 dkg liszttel összedolgozzuk, és téglalap alakúra formázva jól lehűtjük. A megmaradt lisztből a tojássárgájával rummal, ecettel, gyengén sózott vízzel jól kidolgozott rétes keménységű tésztát készítünk, és cipóba formázva, bevagdosva, 1/2 óráig […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Lakatos Marianna
Beküldte: 2014.12.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertésháj
  • 50 dkg liszt
  • só, kevés rum, kevés ecet
  • 1 tojássárgája


Elkészítése:

A hideg hájról letisztítjuk a hártyát, majd húsdarálón ledaráljuk, 10 dkg liszttel összedolgozzuk, és téglalap alakúra formázva jól lehűtjük.

A megmaradt lisztből a tojássárgájával rummal, ecettel, gyengén sózott vízzel jól kidolgozott rétes keménységű tésztát készítünk, és cipóba formázva, bevagdosva, 1/2 óráig pihentetjük.

Kinyújtjuk, a hideg hájat beburkoljuk vele és hűtőben 20 percig pihentetjük. Majd 2 szimpla, 2 dupla hajtogatással hajtjuk be, minden hajtogatás után 15-20 percig hideg helyen pihentetjük.

Az utolsó hajtogatás után kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, közepére lekvárt vagy dió tölteléket teszünk, és összehajtjuk. Előmelegített sütőben (180 fok) megsütjük, porcukorral meghintjük és tálaljuk.

Diós töltelék:

5 tojás fehérjét habbá verünk 30 dkg porcukorral és 25 dkg darált dióval.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Lakatos Marianna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is