Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Hájas tésztából sütemények

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hájas tészta A hájat 10 dkg liszttel alaposan eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük. A maradék lisztből és a többi hozzávalóból rétestésztát készítünk, amelyet 15 percig pihentetünk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a lisztes hájat egyenletesen rákenjük. Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és négyszeresére összehajtjuk. Hideg helyre tesszük, majd 20 percenként háromszor megismételjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.06.03.

A tésztához

A krém hozzávalói

Elkészítése

Hájas tészta

A hájat 10 dkg liszttel alaposan eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük. A maradék lisztből és a többi hozzávalóból rétestésztát készítünk, amelyet 15 percig pihentetünk.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a lisztes hájat egyenletesen rákenjük. Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és négyszeresére összehajtjuk. Hideg helyre tesszük, majd 20 percenként háromszor megismételjük a hajtogatást, először négyszeresére, majd háromszorosára, végül kettőbe hajtjuk.

Krémes

A tészta 1/3 részét levágjuk, majd megfelezzük. A lapokat vékonyra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben egyenként megsütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel.

A krém elkészítéséhez a tojásfehérjéket 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.

A lisztet, a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, 10 dkg cukrot és 3 dl tejet csomómentesre keverjük. A maradék 3 dl tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgás keveréket. Alacsony lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik, és elválik az edény falától.

Levesszük a tűzről, és apránként beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot. Ezután visszatesszük a tűzhelyre, és 1 perc alatt kézi botmixerrel simára keverjük.

A krémet az alsó tésztalapra kenjük, vizes késsel elsimítjuk, majd a másik lappal befedjük. Hagyjuk megdermedni, majd fűrészes élű késsel szeletekre vágjuk. Tálalás előtt vaníliás porcukorral meghintjük.

Lekváros virág

A tésztát kinyújtjuk, és közepes méretű szaggatóval kiszúrjuk. Minden második korong közepét egy kisebb formával kiszúrjuk, így kapunk egy gyűrűt.

A teljes korongokat megkenjük egy kevés vízzel, majd ráfektetjük a kiszúrt gyűrűket.

Előmelegített sütőben világosra sütjük, majd porcukorral meghintjük, és a közepét savanykás lekvárral töltjük meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is