Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk. A legnagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, citromhéjjal és citromlével. Széles mozdulatokkal óvatosan beleforgatjuk a darált diót is. Kiskanállal minden tésztakör közepére teszünk egy adagot a diós töltelékből. A tészta három oldalát a töltelékre hajtjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.26.

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk. A legnagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.

A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, citromhéjjal és citromlével. Széles mozdulatokkal óvatosan beleforgatjuk a darált diót is. Kiskanállal minden tésztakör közepére teszünk egy adagot a diós töltelékből.

A tészta három oldalát a töltelékre hajtjuk, így háromszög alakot formázunk. A tetejét megkenjük felvert tojással, hogy szép fényes legyen. A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt porcukorral meghintjük, és így kínáljuk. Ez a diós sütemény finom és látványos, kiváló desszert bármilyen alkalomra. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is