A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk. A legnagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, citromhéjjal és citromlével. Széles mozdulatokkal óvatosan beleforgatjuk a darált diót is. Kiskanállal minden tésztakör közepére teszünk egy adagot a diós töltelékből.
A tészta három oldalát a töltelékre hajtjuk, így háromszög alakot formázunk. A tetejét megkenjük felvert tojással, hogy szép fényes legyen. A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt porcukorral meghintjük, és így kínáljuk. Ez a diós sütemény finom és látványos, kiváló desszert bármilyen alkalomra. Jó étvágyat kívánunk!