Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hámán füle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja és leve

Töltelékhez

  • 20 dkg darált dió
  • 1 db citrom leve
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojásfehérje

Tetejére

  • 1 db tojás (felverve)
Hámán füle

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk. A legnagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.

A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, citromhéjjal és citromlével. Széles mozdulatokkal óvatosan beleforgatjuk a darált diót is. Kiskanállal minden tésztakör közepére teszünk egy adagot a diós töltelékből.

A tészta három oldalát a töltelékre hajtjuk, így háromszög alakot formázunk. A tetejét megkenjük felvert tojással, hogy szép fényes legyen. A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt porcukorral meghintjük, és így kínáljuk. Ez a diós sütemény finom és látványos, kiváló desszert bármilyen alkalomra. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/haman-fule/