Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis gesztenyés recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojás

Krémhez

  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg főtt burgonya
  • 15 dkg dió
  • 0,5 dl rum

Elkészítése

A tésztához valókat összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle. A krémhez a főtt burgonyát összetörjük, margarinnal és cukorral simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a darált diót, rumot, vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.

A krémet a két lap közé töltjük, majd másnap szeleteljük. Tetejét bevonhatjuk csokimázzal.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hamis-gesztenyes/