Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lekváros sütik

Sütemény receptek

Hamis hájas lekvárral

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel. A lisztet keverjük össze egy nagyobb csipet sóval, majd a közepébe készítsünk egy mélyedést. Ezután kanalazzuk a mélyedésbe a tejfölt, adjuk hozzá az egész tojást, öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt és a szénsavas ásványvizet, keverjük össze, majd gyúrjuk össze és dagasszuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.07.

Tésztához

Töltelékhez és szóráshoz

Elkészítése

A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel.

A lisztet keverjük össze egy nagyobb csipet sóval, majd a közepébe készítsünk egy mélyedést.

Ezután kanalazzuk a mélyedésbe a tejfölt, adjuk hozzá az egész tojást, öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt és a szénsavas ásványvizet, keverjük össze, majd gyúrjuk össze és dagasszuk, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (én az ásványvizet két részletben adtam hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta).

A bedagasztott tésztát ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki jó ujjnyi vastagra, majd egyenletesen kenjük meg a puha vajjal.

Ezután tekerjük fel mint a bejglit, hajtsuk be a feléig jobbról és balról a tésztát, kissé lapogassuk el, majd langyos helyen, egy óra alatt kelesszük a duplájára.

Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki szintén ujjnyi vastagra, majd ízlés szerinti méretűre vágjuk fel.

Ezután minden tészta közepére tegyünk egy kiskanál ízlés szerinti lekvárt, majd a kimaradó tésztarészt hajtsuk rá és a széleket nyomkodjuk le, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

Az apróra vágott diót keverjük össze a kristálycukorral. A tojás üssük bele egy tálkába, majd villával kissé verjük fel. Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A megtöltött tésztát kenjük le a felvert tojással, majd szórjuk meg a cukros-dióval és tegyük egymástól kicsit távolabb a sütőpapírral kibélelt tepsire.

Ezután szobahőmérsékleten 30 perc alatt kelesszük újra.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 30 perc alatt süssük szép pirosra.

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is