Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 7 evőkanál tej
  • 1 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 500 g tejföl
  • 1 db citrom leve

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit (liszt, cukor, margarin, tej, tojás, sütőpor, vaníliás cukor, citromhéj és só) egy nagy tálban összegyúrjuk, amíg egynemű, könnyen formázható tésztát kapunk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, cipókat formázunk belőlük, és fél órára hűtőbe tesszük pihenni.

Krém elkészítése:

A tejet a pudingporral és a cukorral folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Miután a puding teljesen kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citrom levét, amíg egységes, sima krémet kapunk.

Sütemény összeállítása:

A tészta egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük (kb. 20×30 cm-es tepsi ajánlott). A krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük.

Villával megszurkáljuk a felső tésztaréteget, hogy ne hólyagosodjon fel sütés közben.

Sütés:

A süteményt előmelegített sütőben, 180 °C-on (közepes lángon) sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül. Sütőtől függően ez körülbelül 30 percet vesz igénybe.

Tálalás:

Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve szeleteljük és kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hamis-kremes/