Elkészítése
Hozzávalók:
- zsír a tepsi kikenéséhez
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 17 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tojás
- annyi tejföl, amennyit a tészta felvesz
- 25 dkg margarin
A krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom héja
- 3 kis doboz tejföl (450 g)
- 8 dl tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy a tészta jól formázható legyen. Két részre osztjuk és az egyik felét gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd a kizsírozott tepsibe fektetjük.
A tejben felkeverjük a pudingporokat, majd sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját. Ha langyosra hűlt hozzákeverjük a tejfölt és a kinyújtott lapra simítjuk.
A maradék tésztát kinyújtjuk, a krémre terítjük. Tetejét villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Porcukorral hintve, szeletekre vágva tálaljuk.


