Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis krémtúrós pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 45 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 8 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

Töltelék

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 660 g tejföl
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Elkészítése

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és becsomagoljuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

Elkészítjüka krémet. Ehhez a tejet a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport és sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. Amikor már csak langyos, belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és héját.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztát elosztjuk és mindkét feléből lisztezett deszkán tepsi méretű (25*35 cm) lapot nyújtunk. A nyújtófára feltekerjük és az egyiket a vajjal kikent, liszttel meghintett tepsi aljába tesszük. A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk a tejfölös krémet, majd a másik tésztalappal beborítjuk.

A tepsit előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük 180 fokon (a teteje éppen hogy színt kapjon).

A tepsiben hagyjuk kihűlni, mielőtt felszeleteljük. A legfinomabb néhány órás hűtőben való állás után.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hamis-kremturos-pite/