A cukrot, a tojást és a vaníliás cukrot géppel alaposan összekeverjük. Ehhez hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a massza 3/4 részét beleöntjük. A maradék 1/4 részhez hozzákeverjük a nyers kakaóport, majd ezt a kakaós tésztát össze-vissza ráöntjük a “fehér” tésztára a tepsiben, hogy márványos hatást érjünk el.
A süteményt előmelegített sütőben, közepes lángon aranybarnára sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a mázat: a porcukrot összekeverjük a citromlével, és ízlés szerint adhatunk hozzá reszelt citromhéjat is, hogy fokozzuk az ízét. Ezt a citromos mázat a kihűlt piskóta tetejére öntjük, majd hűvös helyre tesszük, hogy a máz megdermedjen.