Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis leveles puncsos roló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg magarin (hideg )
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál 20 %-os tejföl
  • 1 csipet só

Krém

  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 7 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál cukor
  • 15 dkg tortabevonó

Elkészítése

Tészta elkészítése

A hideg margarint a liszttel, a tejföllel és egy csipet sóval gyorsan összedolgozzuk robotgéppel, hogy a kéz melege ne érje. Téglalap alakúra formáljuk, becsomagoljuk, majd néhány órára – még jobb, ha egy éjszakára – hűtőbe tesszük. A tésztát elfelezzük, mindkét darabot lisztezett deszkán 30×40 cm-esre nyújtjuk, majd a hosszabb oldalon 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat rolóformára tekerjük úgy, hogy kissé fedjék egymást, tepsibe tesszük, és 200–210 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Melegen lehúzzuk a formáról, majd teljesen kihűtjük.

Krém elkészítése

A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejjel csomómentesre keverjük és a szokásos módon felfőzzük. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, és simára dolgozzuk. Teljesen kihűtjük, majd a krémsajtot is lazán hozzáforgatjuk.

Összeállítás és díszítés

A kihűlt rolókat habzsák segítségével megtöltjük a puncsos krémmel. Végül olvasztott csokoládéval díszítjük: vagy a tetejét csíkozzuk, vagy a két végét csokiba mártjuk.

Tipp

A krémet gazdagíthatjuk kevés reszelt narancshéjjal vagy rumaromával, amely még izgalmasabb ízt ad a desszertnek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hamis-leveles-puncsos-rolo/