Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis marcipánszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál víz

A tetejére

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál víz
  • 1 üveg mandulaaroma (zöld színű)

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összekeverjük. A tepsit (25*35 cm) sütőpapírral béleljük, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokon kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a búzadarát, a porcukrot, a lisztet, a vizet és az aromát. Sűrűre főzzük, majd még melegen a tészta tetejére kenjük. Mandulaforgácsot tehetünk a tetejére.

Megvárjuk, amíg megdermed a krém, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hamis-marcipanszelet-2/