Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Sárga lap: A tojásokat a cukorral, az olajjal és a vízzel habosra felverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és simára keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 15-20 perc). Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük sárgabaracklekvárral. Csokis lap: A tojásokat a cukorral, az olajjal és a vízzel habosra keverjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.03.04.

Sárga lap

Csokis lap

Krém

Csokoládé a tetejére

Elkészítése

Sárga lap:

A tojásokat a cukorral, az olajjal és a vízzel habosra felverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és simára keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 15-20 perc). Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük sárgabaracklekvárral.

Csokis lap:

A tojásokat a cukorral, az olajjal és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, majd simára keverjük. A masszát sütőpapíros tepsiben 170 °C-on megsütjük. Amikor kihűlt, kettévágjuk, hogy két lapot kapjunk. Az egyik csokis lapot a sárga, lekvárral megkent lap tetejére helyezzük.

Krém:

A pudingport a tejjel és a cukorral a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. Amikor a puding elkészült és még forró, hozzáadjuk az előzetesen hideg vízben megpuhított zselatinlapokat, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódnak. A krémet a sárga és csokis lap tetejére kenjük, majd befedjük a másik csokis lappal.

Csokoládémáz:

Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét, a margarint és az étolajat. A mázat a torta tetejére öntjük, egyenletesen elsimítjuk. A máz megdermedése előtt a tetejét reszelt fehér csokoládéval díszítjük.

A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a rétegek összeérjenek. Tálalás előtt éles késsel szeleteljük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is