Elkészítése
Sárga lap:
A tojásokat a cukorral, az olajjal és a vízzel habosra felverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és simára keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 15-20 perc). Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük sárgabaracklekvárral.
Csokis lap:
A tojásokat a cukorral, az olajjal és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, majd simára keverjük. A masszát sütőpapíros tepsiben 170 °C-on megsütjük. Amikor kihűlt, kettévágjuk, hogy két lapot kapjunk. Az egyik csokis lapot a sárga, lekvárral megkent lap tetejére helyezzük.
Krém:
A pudingport a tejjel és a cukorral a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. Amikor a puding elkészült és még forró, hozzáadjuk az előzetesen hideg vízben megpuhított zselatinlapokat, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódnak. A krémet a sárga és csokis lap tetejére kenjük, majd befedjük a másik csokis lappal.
Csokoládémáz:
Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét, a margarint és az étolajat. A mázat a torta tetejére öntjük, egyenletesen elsimítjuk. A máz megdermedése előtt a tetejét reszelt fehér csokoládéval díszítjük.
A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a rétegek összeérjenek. Tálalás előtt éles késsel szeleteljük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
