Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis Rigó Jancsi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sárga lap

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál víz

Csokis lap

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál víz

Krém

  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 lap zselatin

Csokoládé a tetejére

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 7 dkg margarin
  • 0,5 dl étolaj
  • 5 dkg fehércsokoládé

Elkészítése

Sárga lap:

A tojásokat a cukorral, az olajjal és a vízzel habosra felverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és simára keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 15-20 perc). Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük sárgabaracklekvárral.

Csokis lap:

A tojásokat a cukorral, az olajjal és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, majd simára keverjük. A masszát sütőpapíros tepsiben 170 °C-on megsütjük. Amikor kihűlt, kettévágjuk, hogy két lapot kapjunk. Az egyik csokis lapot a sárga, lekvárral megkent lap tetejére helyezzük.

Krém:

A pudingport a tejjel és a cukorral a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. Amikor a puding elkészült és még forró, hozzáadjuk az előzetesen hideg vízben megpuhított zselatinlapokat, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódnak. A krémet a sárga és csokis lap tetejére kenjük, majd befedjük a másik csokis lappal.

Csokoládémáz:

Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét, a margarint és az étolajat. A mázat a torta tetejére öntjük, egyenletesen elsimítjuk. A máz megdermedése előtt a tetejét reszelt fehér csokoládéval díszítjük.

A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a rétegek összeérjenek. Tálalás előtt éles késsel szeleteljük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hamis-rigo-jancsi/