Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Somlói galuskák

Hamis somlói

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először elkészítjük a piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgáját a 6 evőkanál kristálycukorral habosra keverjük. Közben a 6 evőkanál lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájás keverékhez. A sütőporos lisztet több részletben, három-négy adagban adjuk hozzá a masszához, miközben körkörös mozdulatokkal óvatosan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Először elkészítjük a piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgáját a 6 evőkanál kristálycukorral habosra keverjük. Közben a 6 evőkanál lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájás keverékhez. A sütőporos lisztet több részletben, három-négy adagban adjuk hozzá a masszához, miközben körkörös mozdulatokkal óvatosan összedolgozzuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített forró sütőbe tesszük 3 percre, hogy hirtelen feljöjjön. Ezután a sütőt középső fokozatra mérsékeljük, hogy a piskóta egyenletesen süljön tovább. Miután a piskóta megsült és kihűlt, kis kockákra vágjuk, és tálkákba tesszük.

A piskótakockákra ráöntjük a megfőzött vaníliás vagy csokis pudingot, majd hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát. Óvatosan összekeverjük, és tejszínhabbal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is