Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis somlói recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 6 csapott evőkanál finomliszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • tej
  • cukor
  • mazsola
  • tejszínhab
Somlói kép

Elkészítése

Először elkészítjük a piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgáját a 6 evőkanál kristálycukorral habosra keverjük. Közben a 6 evőkanál lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájás keverékhez. A sütőporos lisztet több részletben, három-négy adagban adjuk hozzá a masszához, miközben körkörös mozdulatokkal óvatosan összedolgozzuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített forró sütőbe tesszük 3 percre, hogy hirtelen feljöjjön. Ezután a sütőt középső fokozatra mérsékeljük, hogy a piskóta egyenletesen süljön tovább. Miután a piskóta megsült és kihűlt, kis kockákra vágjuk, és tálkákba tesszük.

A piskótakockákra ráöntjük a megfőzött vaníliás vagy csokis pudingot, majd hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát. Óvatosan összekeverjük, és tejszínhabbal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hamis-somloi/