Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis tiramisu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • kb 30 db babapiskóta

A krémhez

  • 0,5 liter habtejszín
  • 200 g sajtkrém (tömlős sajt is jó)
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál rumaroma

A babapiskóták mártogatásához

  • 2 dl kávé
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál rumaroma
Hamis tiramisu

Elkészítése

A sajtkrémet a porcukorral és a rumaromával alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert kemény tejszínhabot, és tovább verjük, amíg a krém jó kemény lesz. A kávét a tejjel és a rumaromával összekeverjük.

Egy hőálló szögletes tál vagy tepsi aljára egy réteg kávéban megforgatott babapiskótát helyezünk egymás mellé, majd rásimítjuk a krém felét. Erre ismét kávéban megforgatott babapiskótát rakunk, végül a krém másik felét is rákenjük.

A tálat hűtőbe tesszük, és másnap tálalás előtt a desszertet kakaóporral megszórva kínáljuk. Ha a krémet nem találjátok elég édesnek, ízlés szerint még adhattok hozzá porcukrot. Fél adagból készítve is bőségesen elegendő, 10 nagy kocka lesz belőle.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hamis-tiramisu-2/