Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet, a sütőport, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a margarint, majd összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. Két cipóra osztjuk. Egy 22×38 cm-es tepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd az egyik tésztalapot kinyújtva az aljába tesszük.
Krém elkészítése
A tejet feltesszük melegedni, és beleszórjuk a vaníliás pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ízesítjük reszelt citromhéjjal, majd ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt.
Sütemény összeállítása és sütése
Az alsó tésztalapra ráöntjük a krémet, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a tetejét porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.
Tipp
A krém ízesítését változatosabbá tehetjük egy kevés narancshéjjal vagy kókuszreszelékkel. Ha pedig még mutatósabb sütit szeretnénk, a tetejét olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk.
