Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamupipőke kehely recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db piskóta lap (vagy egy csomag babapiskóta )
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag tejszínhab pótló por
  • 1,5 liter tej
  • 2 db banán (vagy más gyümölcs )

Elkészítése

A piskótalapot kettévágjuk, mindkét oldalát megkenjük baracklekvárral, majd felkockázzuk. Az előkészített kockákat egyenletesen elosztjuk a kelyhek alján. A piskótára karikára vágott banánt vagy tetszés szerinti gyümölcsöt (pl. erdei gyümölcsöt) rétegezünk.

Közben a vaníliapudingot elkészítjük 1,3 liter tejjel, hogy a szokásosnál hígabb állagú legyen. Amikor a puding kihűlt, a gyümölcsrétegre kanalazzuk. A tejszínhab pótló port 2 dl tejjel a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, majd a puding tetejére halmozzuk.

A kelyheket tetszés szerint gyümölccsel vagy csokoládéreszelékkel díszítjük. Hűtőben néhány órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Hidegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hamupipoke-kehely/