Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hangyaboly recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 0,5 dl rum
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 darab tojásfehérje
  • 1 csomag tortadara

A tetejére

  • 5 dkg étcsokoládé
  • pirított mandula

Elkészítése

A tojások sárgáját a porcukorral és a puha margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a rumot, majd a sütőporral elkevert lisztet.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk. Belekeverjük a csokoládé tortadarát.

Két őzgerincformát margarinnal kikenünk, és egyenlően elosztjuk bennük a masszát.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A kihűlt sütemény tetejére olvasztott csokoládét öntünk. Ehhez az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban óvatosan megolvasztjuk, majd a süteményre csorgatjuk.

Végül megszórjuk pirított mandulával, majd hagyjuk megszilárdulni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hangyaboly-2/