Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

“Háromlapos” rácsos almáspite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 400 g finomliszt
  • 150 g porcukor
  • 150 g zsír
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 230 g tejföl
  • csipet só

A töltelékhez

  • 1,5 kg alma reszelve
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 120 g cukor (ízlés szerint illetve hogy mennyire savanyú az alma)
  • 50 g mazsola

Szóráshoz

  • darált dió vagy darált keksz

Kenéshez

  • baracklekvár
  • 1 tojássárgája

Elkészítése

A tészta hozzávalóit kimérem egy tálba és összegyúrom. Kissé lágy tésztát fogunk kapni. Ha szépen kidolgoztam a tésztát, akkor berakom a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítem.

Az almát megmosom, mepucolom és lereszelem. Hozzáadom a cukrot, fahéjat és a mazsolát, majd jól összekeverem és félrerakom.

A tésztát kiveszem a hűtőből és három részre osztom: két nagyobb és egy kisebb gombócot készítek belőle.

A tepsit (20*30 cm) kivajazom/kizsírozom és kilisztezem, hogy a süti ne ragadjon bele.

Az egyik nagyobb gombócot kinyújtom, belefektetem a tepsibe, megszórom darált dióval vagy keksszel és rárakom a kinyomkodott töltelék felét.

Kinyújtom a második nagyobb gombócomat és ráfektetem a töltelék tetejére. Ezt a lapot megkentem pici baracklekvárral, majd szórtam rá ismét egy kis diót/kekszet. Erre rárakom a maradék kinyomkodott almát.

A harmadik lapot szintén kinyújtom és vékony csíkokra vágom. Ezeket a csíkokat hosszába, majd keresztben ráfektetem a töltelék tetejére, mint egy rács úgy néz ki.

Ha ez kész, a sütőt előmelegítem 180 fokra.

Míg a sütő melegszik a rácsot megkenem a tojássárgájával.

180 fokon sütöm kb 30 percig, majd hogy ne égjen meg a teteje lefedem alufoliával, elég csak rátenni a tetejére és így sütöm további 15-20 percig.

Ha kész, kiveszem a sütőből és várom, hogy hűljön picit és már lehet is szeletelni.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/haromlapos-racsos-almaspite/