Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Hartyáni krémes egy klasszikus házi sütemény, amely puha kakaós lapokból, lágy vaníliás krémből és rumos-kávés babapiskóta rétegből áll. Különleges, mégis egyszerű édesség, amely ünnepi asztalon vagy hétköznapi desszertként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
csehborbala
Beküldte: 2017.11.26.

Tészta:

Krém:

Elkészítése

Tészta:

A cukrot, a mézet, a kakaóport, a vajatt és a tojásokat vízgőz felett összemelegítjük. Amikor a massza kész és kihűlt, hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Az egészet összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.

Sütés:

A tésztát sütőpapíron kb 23*35 cm-es téglalapokká nyújtjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük a lapokat.

Krém:

A pudingport a tejjel megfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal sima krémmé dolgozzuk.

Összeállítás:

Az egyik lapra kenjük a krém felét, majd egy sor rumos kávéba mártott babapiskótát helyezünk rá. Erre kerül a krém másik fele, végül befedjük a másik lappal. A tetejére porcukrot szórunk.

Tálalás:

A süteményt legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek és a tészta megpuhuljon. Másnap szeletelve kínáljuk.

Tipp:

Ha szeretnéd, a krémbe reszelt citromhéjat is keverhetsz, ami friss ízt ad a süteménynek. A tetejére porcukor helyett olvasztott csokoládét is csorgathatsz, így még elegánsabb lesz a sütemény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
csehborbala
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is