Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hartyáni krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 8 dkg vaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál tej

Krém:

  • 7,5 dl tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 200 g babapiskóta
  • 1 dl presszókávé
  • 1 evőkanál rum

Elkészítése

Tészta:

A cukrot, a mézet, a kakaóport, a vajatt és a tojásokat vízgőz felett összemelegítjük. Amikor a massza kész és kihűlt, hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Az egészet összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.

Sütés:

A tésztát sütőpapíron kb 23*35 cm-es téglalapokká nyújtjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük a lapokat.

Krém:

A pudingport a tejjel megfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal sima krémmé dolgozzuk.

Összeállítás:

Az egyik lapra kenjük a krém felét, majd egy sor rumos kávéba mártott babapiskótát helyezünk rá. Erre kerül a krém másik fele, végül befedjük a másik lappal. A tetejére porcukrot szórunk.

Tálalás:

A süteményt legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek és a tészta megpuhuljon. Másnap szeletelve kínáljuk.

Tipp:

Ha szeretnéd, a krémbe reszelt citromhéjat is keverhetsz, ami friss ízt ad a süteménynek. A tetejére porcukor helyett olvasztott csokoládét is csorgathatsz, így még elegánsabb lesz a sütemény.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hartyani-kremes-7/