Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hartyányi krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 8 dkg vaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 tojás

Krém

  • 1,2 liter tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 1 dl presszókávé
  • 0,5 üvegcse rumaroma

Tetejére

  • porcukor

Elkészítése

Tészta:

Vízgőz felett összemelegítjük a mézet, a vajatt, a cukrot és a felvert tojásokat.

A kakaóval és a szódabikarbónával elkevert liszthez öntjük, hozzáadunk 2 evőkanál tejet és az egészet jól összegyúrjuk (vigyázzunk, mert meleg!).

Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Egy kb 36*28 cm-es tepsi hátuljára sütőpapírt helyezünk. Először az egyik adag tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre, majd a nyers tésztát megszurkáljuk egy villával. Előmelegített sütőben a tepsi hátulján 180 fokon kb 10 percig sütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik lapot is.

Krém:

A pudingot hagyományos módon elkészítjük. Gyakran kevergetve kihűtjük. A KIHŰLT pudingba belekeverjük a puha vajat és jó kihabosítjuk a krémet.

Összeállítás:

A rummal kevert kávéba belemártogatjuk a babapiskótákat.

Az egyik lapra rásimítjuk a krém felét, majd erre rárakosgatjuk a kávéba mártott babapiskótákat (a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan) és erre pedig rákenjük a maradék krémet, végül rátesszük a másik lapot is.

Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Amikor kellően megpuhult, akkor porcukorral megszórjuk és szeleteljük. Porcukor helyett lehet csokimázat is tenni a tetejére.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hartyanyi-kremes/