Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit, majd hozzáadjuk a búzalisztet, a réteslisztet, a zsírt, a porcukrot, a tojást és a mézet. Annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható, nyújtható tésztát kapjunk. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd fél órára pihentetjük. Pihentetés után a tésztát hat egyforma cipóra osztjuk. A cipókat vékonyra, körülbelül 4-5 mm […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.01.28.

A tésztához

A krémhez

Elkészítése

A tésztához a forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit, majd hozzáadjuk a búzalisztet, a réteslisztet, a zsírt, a porcukrot, a tojást és a mézet. Annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható, nyújtható tésztát kapjunk. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd fél órára pihentetjük.

Pihentetés után a tésztát hat egyforma cipóra osztjuk. A cipókat vékonyra, körülbelül 4-5 mm vastag lapokká nyújtjuk. A lapokat lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon világosra sütjük (kb. 10-12 perc alatt kész, de sütőnként eltérő lehet az idő, ezért érdemes figyelni). A sütés közben felhólyagosodott lapok miatt nem kell aggódni, és bár a tészta kemény lesz, a töltelék hatására meg fog puhulni.

A töltelékhez a kristálycukrot serpenyőben aranyszínűre pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel, és addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Egy másik edényben 1 liter tejben elkeverjük a tojásokat, a réteslisztet és a kakaót, majd ezt a keveréket a pirított cukorhoz adjuk. Az egészet sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot.

A langyos krémmel megtöltjük a kihűlt tésztalapokat, rétegezve őket. A tetejét vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, majd vastagon megszórjuk porcukorral. A süteményt másnap szeleteljük, hogy a tésztalapok megfelelően megpuhuljanak a tölteléktől.

Tepsi méret: 24*39 cm

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is