Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 60 dkg liszt 2 tojás 10 dkg zsír 2 dkg szalalkáli 3 dl tej 5 dkg cukor Töltelék: 30 dkg cukor 1 l tej 5 dkg kakaópor 6 púpozott ek liszt 1 dl fekete kávé 25 dkg vaj Elkészítése: A krém készítésével kezdünk. Töltelék készítése: A cukrot száraz edényben lassú tűzön elkezdjük karamellizálni. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2016.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsír
  • 2 dkg szalalkáli
  • 3 dl tej
  • 5 dkg cukor

Töltelék:

  • 30 dkg cukor
  • 1 l tej
  • 5 dkg kakaópor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 dl fekete kávé
  • 25 dkg vaj


Elkészítése:

A krém készítésével kezdünk.

Töltelék készítése:

A cukrot száraz edényben lassú tűzön elkezdjük karamellizálni. Felöntjük tejjel (óvatosan, mert a karamell összeugrik!) és addig melegítjük, amíg a karamell teljesen elolvad a tejben. Ekkor hozzáadjuk a kávét, a kakaóport és a lisztet. Csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, de még melegen hozzáadjuk a vajat és kézi robotgéppel jól elkeverjük benne. Hagyjuk a krémet kihűlni.

Tészta készítése:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A lisztben elkeverjük a szalalkálit, majd elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, végül a tejet. Alaposan összegyúrjuk. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztagombócot sütőlemez nagyságúra nyújtjuk és a sütőlemez hátlapján néhány perc alatt megsütjük.

A megsült lapot deszkára tesszük és még melegen megkenjük krémmel. Kinyújtjuk a következő lapot, azt is megsütjük, majd megkenjük. Így folytatjuk, amíg el nem fogy minden. A tetejét 1 kisült tésztalappal zárjuk. Hideg helyen hagyjuk néhány órát pihenni, majd szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

[box style=”info”]Ha melegen töltjük meg a lapokat, akkor a süteményünk azonnal puha lesz, és ha megdermed a krém fogyasztható is. Csak arra figyeljünk, hogy a meleg krémbe tett vajat addig verjük robotgéppel, míg teljesen el nem tűnik, nehogy a meleg miatt kicsapódjon (ez 2-3 perc).[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is