Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt 190-200 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A tejfölbe belekeverjük a szalalkálit. A margarint puhára olvasztjuk, majd az összes hozzávalót egy edénybe mérve összeállítjuk a tésztát. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd kb 30*33 cm-es lapokká nyújtjuk. A legyegyszerűbb a nyújtást már sütőpapíron végezni és ha ez megvan, akkor csak át kell vele húzni […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2018.11.12.

Tészta

Krém

Elkészítése

A sütőt 190-200 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel.

A tejfölbe belekeverjük a szalalkálit. A margarint puhára olvasztjuk, majd az összes hozzávalót egy edénybe mérve összeállítjuk a tésztát.

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd kb 30*33 cm-es lapokká nyújtjuk. A legyegyszerűbb a nyújtást már sütőpapíron végezni és ha ez megvan, akkor csak át kell vele húzni egy tepsi hátuljára.

3-5 perc alatt megsütjük a lapokat. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül!

A krémhez a cukrot közepes lángon aranyszínűre karamellizáljuk. A lisztet és a kakaóport kb 2-3 dl tejjel csomómentesre keverjük.

A maradék tejet a karamellre öntjük. Vigyázzunk, hogy a kicsapódó gőz ne égesse meg a kezünket! Ha már a karamell felolvadt a tejben, akkor ráöntjük a lisztes-kakaós keveréket és sűrűre főzzük.

Ha a krém kihűlt, akkor hozzáadjuk a rumot és a puha vajat, majd jól kihabosítjuk.

A lapokat betöltjük a kész krémmel, becsomagoljuk az egészet, tetejére nehezéket teszünk (pl cukrot vagy lisztet) és hűvös helyre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Szeletelés után porcukorral megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is