Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hatlapos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 g szalalkáli
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 15 dkg margarin

Krém

  • 1 liter tej
  • 30 dkg cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • rumaroma (vagy rum)

Elkészítése

A sütőt 190-200 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel.

A tejfölbe belekeverjük a szalalkálit. A margarint puhára olvasztjuk, majd az összes hozzávalót egy edénybe mérve összeállítjuk a tésztát.

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd kb 30*33 cm-es lapokká nyújtjuk. A legyegyszerűbb a nyújtást már sütőpapíron végezni és ha ez megvan, akkor csak át kell vele húzni egy tepsi hátuljára.

3-5 perc alatt megsütjük a lapokat. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül!

A krémhez a cukrot közepes lángon aranyszínűre karamellizáljuk. A lisztet és a kakaóport kb 2-3 dl tejjel csomómentesre keverjük.

A maradék tejet a karamellre öntjük. Vigyázzunk, hogy a kicsapódó gőz ne égesse meg a kezünket! Ha már a karamell felolvadt a tejben, akkor ráöntjük a lisztes-kakaós keveréket és sűrűre főzzük.

Ha a krém kihűlt, akkor hozzáadjuk a rumot és a puha vajat, majd jól kihabosítjuk.

A lapokat betöltjük a kész krémmel, becsomagoljuk az egészet, tetejére nehezéket teszünk (pl cukrot vagy lisztet) és hűvös helyre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Szeletelés után porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hatlapos-5/