Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 8 dkg margarin (kemény) 10 dkg porcukor 2 dl tej 1 csomag szalalkáli Krém: 1 l tej 35 dkg cukor 6 púpozott ek liszt 5 dkg margarin 2 csomag vaníliás cukor 4 ek kakaópor (cukrozatlan) Tetejére: 5 dkg margarin (olvasztott) porcukor Elkészítése: Elkészítés: (Tepsi mérete: 30×33 cm) A lisztet elmorzsoljuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tundi konyha
Beküldte: 2015.09.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg margarin (kemény)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag szalalkáli

Krém:

  • 1 l tej
  • 35 dkg cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek kakaópor (cukrozatlan)

Tetejére:

  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • porcukor


Elkészítése:

Elkészítés: (Tepsi mérete: 30×33 cm)

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, és hozzáöntjük a tejben elkevert szalalkálit. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.

Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát, és hat cipót gyúrunk.

Egyenként tepsi nagyságúra (30 x 33 cm) kinyújtjuk a cipókat és a sütőpapírral bélelt tepsi hátulján egyesével megsütjük a tésztát. (Villával sütés előtt szurkáljuk meg jól, hogy ne nagyon hólyagosodjon fel a tészta sütés közben.)

Kb. 190 fokon 7-9 perc alatt megsül. (Vigyázzunk, mert hamar megsül.)

Ha kisütöttük a tésztalapokat, akkor elkészítjük a krémet.

Krém készítése:

Egy tálba beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport, majd a végén hozzáöntjük a 2 dl tejet. Jól összekeverjük.

A maradék tejet (8 dl) felteszünk forrni. Mikor már langyos a tej, akkor beleöntjük a kakaós masszát, és folytonos kevergetéssel sűrűre főzzük. A tűzhelyről félrehúzzuk, és még a forró krémbe belekeverjük a 5 dkg margarint.

A még meleg (de nem forró) krémmel megkenjük a lapokat. (Legfelsőt nem kell.)

Hagyjuk puhulni (nekem kb. 3-4 óra alatt megpuhult), majd a tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, mikor a margarin már megszáradt akkor megszórjuk porcukorral.

Tálalás előtt téglalap alakúra felvágjuk. Hűtőben tároljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is