Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hatlapos sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg zsír ( vagy margarin)
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag szalalkáli
  • 2 db tojás
  • kb 4 dl tej (amennyit felvesz, hogy gyúrható legyen)

Krém

  • 4 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1,7 liter tej
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Hatlapos sütemény

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk szét. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lapokat vékonyra kinyújtjuk, megszurkáljuk villával, hogy ne legyenek hólyagosak.

Ezeket a lapokat célszerű tepsi hátulján sütni (sütőpapíron). A meleg sütőben pár perc alatt megsütjük. A pudingot a leírásnak megfelelően elkészítjük.

Aki nagyon csokisan szeretné, készítheti csokoládés pudingporral, aki nem annyira csokisan szereti, adja a kakaóport a vaníliás pudinghoz. És ne felejtsük ki a vaníliás cukrot sem!

A lapokat töltsük meg a még meleg krémmel. Tálalás előtt hűtőben tároljuk. (Pár órán át hagyjuk állni a süteményt.)

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hatlapos-sutemeny/