Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hatlapos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

 A tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 2 dkg szalalkáli

A krémhez

  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg vaníliaízű pudingpor
  • 1,2 liter tej
  • kevés rum

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 részre vágjuk és 6 cipót formálunk belőle. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk és egymás után nagy gáztepsi hátán megsütjük.

A krém készítése:

A vanília pudingport a tejjel, cukorral és kakaóporral sűrűre, csomómentesen felfőzzük. A pudingba belekeverjük a margarint és ízlés szerinti rumot (a rum elhagyható). A lapokat betöltjük a meleg pudingos krémmel és a hűtőbe tesszük megdermedni.

Tálalás előtt vaníliás porcukorral meghintjük a süteményt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hatlapos/