Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Havas fenyő recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 22 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál rum
  • 32 dkg finomliszt
  • 8 dkg finomra darált mandula
  • 2 db tojás
  • 1 üvegcsew mandulaaroma
  • 5 dkg vaj

A töltelékhez

  • 10 dkg földimogyoró
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítése

A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva legalább fél órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezt követően lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kis fenyő vagy más formákat szúrunk ki belőle. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.

A töltelékhez a földimogyorót finomra daráljuk, majd mézzel és kakaóval összekeverjük, hogy sima, krémes állagú legyen. Ezzel a mogyorókrémmel összeragasztunk 2-2 fenyőkekszet. Végül kedvünk szerint cukormázzal díszíthetjük vagy egyszerűen porcukorral meghinthetjük őket.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/havas-fenyo/