Elkészítése
Először a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a porcukrot és egy csipet sót. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd fél órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és könnyebb legyen vele dolgozni.
Amikor a tészta megdermedt, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 15 részre osztjuk, úgy hogy a csíkok kb. 3 cm szélesek legyenek, és 15 szem meggy férjen el rajtuk. A tésztacsíkokat végigmeggyezzük, majd a két szélét összecsipkedjük, hogy lezárjuk.
A tésztacsíkokat több tepsibe helyezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben. Az első réteg 5 tésztacsíkból áll majd, amelyeket egymás mellé helyezünk úgy, hogy összeérjenek, és a tészta illesztése alulra kerüljön. A második réteg 4 tésztacsíkból áll, a harmadik réteg 3 csíkból, majd 2, végül pedig az utolsó réteg egyetlen tésztarúd lesz.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük, amíg a tészta szép rózsaszínre nem sül, majd hagyjuk kihűlni.
Közben a tejszínt kemény habbá verjük, és előkészítjük a kókuszreszeléket. A legalsó rétegre (5 rúd) tejszínt kenünk, megszórjuk kókusszal, majd erre ráhelyezzük a 4 rúdból álló réteget, újra megkenjük tejszínnel, és megszórjuk kókusszal. Ezt ismételjük a 3, 2, majd az utolsó 1 rúd esetében is, minden réteget tejszínnel és kókusszal díszítve.
Végül az egész tortát bevonjuk tejszínnel, és megszórjuk kókusszal. A tetejét meggyszemekkel is díszíthetjük. Hűtőben kb. 2 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok ehhez a csodás és egyszerű süteményhez!

