Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Havas házikó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 150 g tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor (ízléstől függően)
  • csipet só
  • 2-3 üveg magozott meggybefőtt (lecsepegtetve )

A beborításhoz

  • 0,5 liter habtejszín
  • 25 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

Először a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a porcukrot és egy csipet sót. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd fél órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és könnyebb legyen vele dolgozni.

Amikor a tészta megdermedt, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 15 részre osztjuk, úgy hogy a csíkok kb. 3 cm szélesek legyenek, és 15 szem meggy férjen el rajtuk. A tésztacsíkokat végigmeggyezzük, majd a két szélét összecsipkedjük, hogy lezárjuk.

A tésztacsíkokat több tepsibe helyezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben. Az első réteg 5 tésztacsíkból áll majd, amelyeket egymás mellé helyezünk úgy, hogy összeérjenek, és a tészta illesztése alulra kerüljön. A második réteg 4 tésztacsíkból áll, a harmadik réteg 3 csíkból, majd 2, végül pedig az utolsó réteg egyetlen tésztarúd lesz.

Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük, amíg a tészta szép rózsaszínre nem sül, majd hagyjuk kihűlni.

Közben a tejszínt kemény habbá verjük, és előkészítjük a kókuszreszeléket. A legalsó rétegre (5 rúd) tejszínt kenünk, megszórjuk kókusszal, majd erre ráhelyezzük a 4 rúdból álló réteget, újra megkenjük tejszínnel, és megszórjuk kókusszal. Ezt ismételjük a 3, 2, majd az utolsó 1 rúd esetében is, minden réteget tejszínnel és kókusszal díszítve.

Végül az egész tortát bevonjuk tejszínnel, és megszórjuk kókusszal. A tetejét meggyszemekkel is díszíthetjük. Hűtőben kb. 2 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat kívánok ehhez a csodás és egyszerű süteményhez!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/havas-haziko/