Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a vajat a mézzel összemelegítjük, majd ha langyosra hűlt hozzákeverjük a tojást. A lisztet a porcukrot és a szódabikarbónát összevegyítjük, hozzáadjuk a mézes keveréket a tejet és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. A fehér tésztát lisztes felületen kb 30*35 cm-es […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
meridiana
Beküldte: 2020.12.19.

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítése

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztához a vajat a mézzel összemelegítjük, majd ha langyosra hűlt hozzákeverjük a tojást. A lisztet a porcukrot és a szódabikarbónát összevegyítjük, hozzáadjuk a mézes keveréket a tejet és az egészet összegyúrjuk.

A tésztát kétfelé osztjuk az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport.

A fehér tésztát lisztes felületen kb 30*35 cm-es nagyságúra nyújtjuk és sütőpapírral fedett tepsi hátán kb 8-10 perc alatt megsütjük (ha már pirul a tészta teteje akkor kivehetjük a sütőből).

A megsült tészta széleit még melegen egyenesre vágjuk és rövidebbik oldala mentén 3 részre vágjuk úgy, hogy egy 13 cm és 2 db 10 cm széles tésztalapot kapjunk.

A kakaós tésztát 6 egyforma részre osztjuk és mindegyiket kb 35 cm-es hosszú hurkává sodorjuk.

A rudakat sütőpapírral bélelt tepsiben kb 8-10 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és tovább habosítjuk.

Az összeállításhoz a krémből 2-3 kanállal félreteszünk, a szélesebbik tésztalapra krémet kenünk és ráhelyezünk 3 kakaós tésztarudat, ezután krém, a két közbe 2 tésztarúd, majd ismét krém és a tetejére az utolsó kakaós rúd.

A maradék krémet a tetejére és az oldalára kenjük, majd a két tésztalappal tetőalakban befedjük a sütemény két oldalát.

A féltetett krémmel vékonyan bekenjük a tésztát és megszórjuk kókuszreszelékkel. Pár órán át, de legjobb ha egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

Tálaláskor a süteményt megszórjuk porcukorral és kb 2 cm-es szeletekre vágva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
meridiana
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is