Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Havas háztető recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 kávéskanál sütőpor

Töltelék

  • 20 dkg darált keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 dl rum

Fehér krém

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Csoki máz

  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg kókuszreszelék
Havas háztető

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk úgy, hogy a középső rész szélesebb legyen, mint a két szélső.

Töltelék készítése

A darált kekszet leöntjük 1 dl meleg vízzel, majd hozzáadjuk a darált diót, margarint, kakaót és rumot. Az egészet jól összedolgozzuk, majd a középső, szélesebb piskótalapra halmozzuk.

Krém elkészítése

A krém hozzávalóit jól kikeverjük. A keskenyebb piskótalapokat bekenjük a krémmel. Ezeket egymással szemben a töltelékre ráborítjuk úgy, hogy háztető formát kapjunk.

Csokoládémáz készítése

A csokoládémáz hozzávalóit összekeverjük és kicsit összemelegítjük. Ezzel leöntjük a sütit, majd végül gazdagon megszórjuk kókusszal.

Tálalás

A kész süteményt hagyjuk állni, hogy a csokoládémáz megdermedjen. Ezután szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/havas-hazteto/