Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Havas hegycsúcs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 tojás
  • 0,75 bögre cukor (a bögre 2,5 dl-es)
  • 0,75 bögre finomliszt (a bögre 2,5 dl-es)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor

Krém

  • 500 ml tej
  • 2 tojássárgája
  • 0,5 bögre cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 150 g vaj

Kenéshez

  • presszó kávé
  • 250 g mini piskótatallér (kb)

Tetejére

  • 200 g vaj
  • 2 dl víz
  • 0,5 bögre cukor (a bögre 2,5 dl-es)
  • 2 bögre tejpor (NEM kávékrémpor!)
  • 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

Tészta:

A formát kivajazzuk és lisztezzük (24*24 cm). A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként beledolgozzuk a sárgákat is. Hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport is. Habverővel csomómentesre keverjük a masszát.

A kész tésztát a formába simítjuk, egyenletesen elkenjük, majd kb 35-40 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt, akkor 2 lapba vágjuk.

Krém:

A cukrot, pudingport és a tojássárgákat egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi tejjel, hozzáadjuk a vaníliát és sűrűre főzzük.

Ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a puha vajat és kihabosítjuk.

Összeállítás:

A formába visszatesszük az egyik lapot és megkenjük bőven kávéval. Rákenjük a krém felét és rátesszük a másik lapot. Ezt is megkenjük kávéval és rásimítjuk a maradék krémet.

A krém tetejét kitesszük piskótatallérral.

Elkészítjük a mázat a tetejére. Egy edénybe tesszük a vajat, cukrot és vizet. Az egészet addig forraljuk, amíg a cukor elolvad. Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a tejport csomómentesre. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe a kakaóport keverjük, míg a másikba 1 ek tejport.

A kétféle krémet rácsorgatjuk a piskótatallérokra felváltva.

Másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/havas-hegycsucs/