Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Havas Tátra (felhőcske) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 3 dl víz
  • 25 dkg margarin
  • 22 dkg liszt
  • 7 db tojás

Krém

  • 7 dl tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 22 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése

A vizet a margarinnal felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Folyamatosan keverjük, amíg a massza összeáll (kb. 2 perc). Ezután a tésztához egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket alaposan eldolgozva.

A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenjük. A két lapot egyszerre sütjük légkeveréses sütőben, 225 fokon kb. 25 perc alatt.

Krém:

A margarint a porcukorral habosra keverjük. Közben a pudingporokat tejben felfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt pudingot a vajas krémhez keverjük, amíg egynemű nem lesz. Az így elkészült krémet az egyik tésztalapra kenjük.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a vaníliás krém tetejére simítjuk. Egy keveset félreteszünk belőle, hogy a felső lap aljára kenhessük. Ezután ráhelyezzük a másik tésztalapot, és a tetejét meghintjük porcukorral.

A süteményt hűtőbe tesszük, hogy összeálljon, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/havas-tatra-felhocske/