Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók a barna tésztához: 15 dkg liszt 5 dkg vaj 7 dkg cukor 1 ek tejföl 1 ek kakaópor 1 mk sütőpor A fehér tésztához: 50 dkg liszt 20 dkg vaj 25 dkg porcukor 1 db tojás 1/2 sütőpor 3-4 ek tejföl A krémhez: 6 dl tej 2 csomag vanília ízű pudingpor 20 dkg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.12.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

Hozzávalók a barna tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek kakaópor
  • 1 mk sütőpor

A fehér tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 sütőpor
  • 3-4 ek tejföl

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor

A lapok lekenéséhez:

  • 1/2 üveg házi baracklekvár
  • 25 dkg vágott dió

A tetejére:

  • 2 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg barna tortabevonó
  • 5 dkg fehér csokoládé

A tepsi mérete:

  • 26×36 cm-es nagy méretű gáztepsi


Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük.

A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk.

Mindegyik cipót tepsi méretűre nyújtjuk, a tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, majd ráterítjük a tésztát.

Lekenjük lekvárral, majd megszórjuk darabos dióval és ráreszeltjük a barna tészta 1/3-ad részét. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A másik két cipónál is hasonlóképp járunk el.

A krém készítése:

A pudingporokat összekeverjük tejjel, cukorral és vaníliás cukorral, majd felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt krémmel habosra keverjük.

Összeállítás:

A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére a csokoládékat felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.

A sütemény 1/3 részére csokoládé bevonat került, a többire az eredeti recept szerint, a tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk.

Csokoládé forgáccsal megszórjuk.

 

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is